Parfumul dragostei

În completarea expoziției 𝓐𝓯𝓻𝓸𝓭𝓲𝔃𝓲𝓪𝓬𝓮 ș𝓲 𝓪𝓷𝓽𝓲-𝓪𝓯𝓻𝓸𝓭𝓲𝔃𝓲𝓪𝓬𝓮 𝓭𝓮-𝓪 𝓵𝓾𝓷𝓰𝓾𝓵 𝓽𝓲𝓶𝓹𝓾𝓵𝓾𝓲, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei a conceput și o serie de ateliere de istoria parfumurilor și de realizare parfumuri, așa cum erau realizate altădată, din uleiuri esențiale obținute din condimente precum scorţişoară, cuişoare, nucşoară, cardamom, boabe de cacao, boabe de piper lung, boabe piper mix, anason stelat, condimente de vin fiert, coajă de portocală, trandafiri uscați.

Mirosul joacă un rol important în seducție, iar farmaciștii realizau și parfumuri. În cadrul atelierul se va explica modalitatea de realizare a parfumurilor (pe bază de ulei vs. alcool), iar participanții vor experimenta propriile parfumuri cu ajutorul uleiurilor esențiale și a diverselor alte ingrediente.

Fiecare participant va putea pleca acasă cu propria sticluță de parfum.

Atelierele se vor desfășura în prezența specialistului MNIT, Ana-Maria Gruia.

♥ Unde?
La Iulius Mall, pe pasarelă.

Când?
În data de 23 februarie, de la orele 16.00, 17.00 și 18.00.

Cum?
Participarea este gratuită, dar doar pe bază de programare. Programările se pot face la Centrul Info din incinta Iulius Mall, până la data de 21 februarie. Locurile sunt limitate, fiecare atelier desfășurându-se cu maxim 15 participanți. ♥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *