MNIT Share

MNIT Share este un proiect care își propune promovarea a două dintre cele mai valoroase colecții românești din patrimoniul MNIT, relevante pentru istoria Transilvaniei: Colecția de icoane pe sticlă transilvănene ”Ion Mușlea” și Fondul personal documentar ”Alexandru Lapedatu”. Ambele colecții aparțin unor personalităţi de prim rang ale culturii românești, pionieri ai cercetării ştiinţifice sistematice, întemeietori de școală, cu rol major în păstrarea și promovarea patrimoniului cultural național. Activând în principal în perioada interbelică, au contribuit decisiv la uniformizarea și reformarea instituțională pe bază științifică a cercetării românești în domeniul patrimoniului.

Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi este realizat în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, Muzeul Judeţean Satu Mare şi Asociaţia Conservatorilor şi Restauratorilor din România. 

Echipa de proiect: Ioana Gruiţă, Ioana Cova, Andrea Demjen, Márta Guttmann, Diana Iegar

Mai multe despre proiectul MNIT Share: aici 

Vă invităm să accesaţi şi pagina web a proiectului: mnitshare.mnit.ro

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”