Erasmus+

MNIT este beneficiarul unui proiect Erasmus+ de educație pentru adulți: Muzeul, ca muză de inspirație în educația adulților, KA122 – ADU – 628AD7BF  ( axa KA122 – ADU – Short-term projects for mobility of learners and staff in adult education). Proiectul este finanţat de Comisia Europeana prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, în cadrul programului Erasmus+ KA1- Mobilități pentru Educația Adulților, și se va derula pe o perioadă de 15 luni, între 01/09/2022 și 30/11/2023, ambele date inclusiv.

Echipă proiect: Geanina Simion, Dana Popa, George Cupcea

Programul Muzeul, ca muză de inspirație în educația adulților și-a propus să consolideze integrarea socială, să sporească înțelegerea interculturalității și a sentimentului de angajament față de comunitate. Proiectul a fost pregătit pentru a îmbunătăți abilitățile profesionale ale personalului responsabil cu activitățile educaționale din muzeu, pentru a asigura transmiterea valorilor muzeale și culturale către noile generații, din perspectiva muzeului ca mediu de învățare în educația adulților.

În cadrul proiectului se vor realiza două activități de mobilitate:

  • Job shadowing (activitatea de observare a muncii) în cadrul muzeului Moesgaard, din Aarhus, Danemarca

Perioada de desfășurare: 1-4 mai, 2023

Număr participanți: 6 persoane.

  • Cursuri și training:

“eLearning – eInclusion – eCulture” (Mobile Learning, Gamification, Augmented Reality)

Descriere program cursuri: Scopul programului de dezvoltare profesională este de a forma participanții în tehnici și metodologii de învățare la distanță prin intermediul TIC, promovând în același timp incluziunea și diversitatea prin activități culturale, pentru a răspunde la cerințele actuale.

„eLearning – eInclusion – eCulture” se referă la utilizarea pedagogică a Mobile Location-Based Games și a Realității Augmentate, ca mijloc de cultivare a abilităților. Mai precis, cursanții se vor familiariza cu aplicațiile interactive ale realității augmentate, cu digital story telling-ul, combinate cu Land Art.

Pe parcursul cursului, participanții vor vizita monumente istorice și naturale din Creta.

Locul de desfășurare: Rethymno, Crete, Greece           

Perioada de desfășurare: 18-23 iunie, 2023

Număr de participanți: 10 persoane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *