ZIUA MONDIALA ART NOUVEAU LA MNIT

10-26 iunie, 2022, etajul II, sediul MNIT

Minie-expoziție de obiecte decorative Art Nouveau din colecțiile Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei

Ziua Mondială Art Nouveau este sărbătorită începând cu anul 2013, pentru a evoca memoria a doi mari reprezentanți ai stilului Art Nouveau: Antonio Gaudi și Ödön Lechner. Începând de atunci, la nivel mondial, se organizează în data de 10 iunie evenimente variate, care readuc în atenția publicului oamenii și operele ce au marcat acest curent artistic, poveștile și valorile patrimoniului Art Nouveau.

Cu această ocazie, în ziua de 10 iunie 2022, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei a răspuns invitației lansate de Institutul Național al Patrimoniului pentru marcarea Zilei Mondiale Art Nouveau și a prezentat publicului o miniexpoziție cu obiecte decorative din sticlă, faianță și porțelan, aflate în patrimoniul său, realizate în stil Art Nouveau.

Printre piesele miniexpoziției au figurat atât piese originale provenite din centre industriale din Ungaria (fabrica de porțelan Zsolnay, din orașul Pécs) sau din Franța (atelierele Daum, Adrien Dalpayrat, Auguste Delaherche), cât și replici spectaculoase ale unor piese Sezession din Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *