Basme vechi și basne noi

Niște Oameni ne învită într-un magic trip:

Salutare, dragi prieteni!Suntem emoționați pentru că revenim după o pauză consistentă, alături de un partener special – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, într-un spațiu unic: podul muzeului.

Niște Oameni ne însoțesc (pentru a câta oară) în acest magic trip.Despre ce va fi vorba? Vom fi destul de zgârciți cu vorbele, ca de obicei. Preferăm să lăsăm ca experiența autentică din seara zilei de 15 aprilie să vorbească în locul nostru. Și totuși, poate ajută câteva definiții. 🙂SOLOMONÁR, solomonari, s. m. (Pop.) 1. Astronom care prevestește vremea și face calendare. 2. Înțelept sau magician, după credințele populare, cu puteri supranaturale, care poate provoca sau împiedica diverse fenomene naturale; p. gener. vrăjitor. [Var.: (reg.) șolomănár s. m., șolomonár s. m.] – Solomon (n. pr.) + suf. -ar.BÁSNĂ, basne, s. f. (Înv.) Povestire, relatare mincinoasă, scornită, falsă; băsnire. – Din sb. basna. Cf. bg. basnea.Solomonari cu vorbe: Ionuț Caras, Matei Rotaru, Cosmin Stănilă și Radu Dogaru


Solomonar cu cântic: Bogdan RakolczaMulțumiri speciale autorului cărții Pupăza din Morții Tei, Gabriel Dumitriu, pentru ajutor și basne noi.Durata spectacolului: 1h, 40 minute (fără pauză)Rezervările se pot face de luni până vineri, între orele 9-15, la nr. de telefon 0752108723 (Diana Piru, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei).

Biletele (inclusiv cele reținute pe baza rezervărilor) se pot achiziționa doar de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, etajul 1 (intrarea în expozițiile muzeului), începând cu data de 9 aprilie, după următorul orar:Luni: închisMarți, joi, vineri, sâmbătă, duminică: 10 – 16Miercuri: 12 – 18Biletele reținute prin rezervare trebuie ridicate până duminică, 14 aprilie, ora 16. Biletele rezervate și neridicate, până la această dată, se anulează și se vor pune în vânzare la intrarea la spectacol, alături de biletele rămase nevândute. Vă vom anunța pe parcurs despre stadiul rezervărilor și despre stadiul biletelor rămase. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru interes și vă așteptăm la o seară de poveste.Mulțumiri!

Un amănunt important: spectacolul nostru nu este recomandat celor care au mai puțin de 16 ani. Așa că dacă v-ați gândit să veniți cu copiii, mai gândiți-vă o dată.